sâmbătă, 29 septembrie 2018

EDONIS - NOUTATE IN ROMANIA



                                                    EDONIS

               EDONIS O TERAPIE  UNICA   IN ROMANIA 


Edonis   este o terapie holistică, non-invazivă, care se ocupă de buna funcţionare a corpului uman, în totalitatea sa, lucrând pe toate planurile: mental, fizic, emoţional, spiritual şi energetic, pentru o bună funcţionare a organismului. Edonis vitalizează organismul, îl echilibrează şi energizează, elimină blocajele şi contracturile, armonizându-l astfel în totalitate



Combinând tehnici proveninte din toată lumea, protocolul Edonis vă oferă beneficiile masajului californian, ayurvedic, balinez, coreean, chinezesc reunite, dar şi metode din medicina alternativă a secolului XXI.

În ce constă un protocol Edonis?

Una dintre particularităţile sale este atingerea epicritică (terminaţiile nervoase subcutanate generează percepţii şi senzaţii subtile, dar precise). Ţinta acestei atingeri este pielea, nu muşchii sau ţesutul conjunctiv, pentru că pielea este legată în mod intim de identitate. În acest fel, atingerea transmite un mesaj pozitiv pacientului.

Prin succesiunea procedurilor din tehnici diferite se diminuează tensiunile şi se eliberează emoţiile ascunse.

Putem spune că este masajul „atingerii inimii” pentru că vă transportă într-o lume a eliberării...

Această oră de masaj cu uleiuri subtile, atinge probleme ca:

        Tulburări ale somnului

        Kilograme în plus – tendinţa de a ciuguli

        Oboseala psihică

        Scăderea libidoului

         Stres

        Probleme de concentrare şi de memorie

        Dureri

        Picioare umflate

        Lipsă de încredere în sine

        Depresie, angoasă, anxietate, spasmofilie etc.

Protocolul Edonis foloseste de asemenea, proceduri din tehnica chinezească Tui Na care acţionează direct asupra procesului de regularizare a centrilor nervoşi. Aceste proceduri pot fi dirijate pentru rezolvarea unor probleme specifice: obezitate, bulimie, anorexie, retenţie de apă, lipsă de incredere în sine, anxietate, insomnie, infertilitate etc.

Protocolul Edonis nu se adresează numai persoanelor care suferă de diverse afecţiuni. El se adresează tuturor, copii, tineri, bătrâni, ca metodă de prevenţie sau de relaxare.

                                    EDONIS:

Înlătură rapid oboseala,

Redă încrederea în sine,

Stimulează capacitatea intelectuală,

Favorizează circulaţia sanguină şi relaxează muşchii,

Reduce anxietatea şi insomnia,

Combate depresia pasageră,

Reglează comportamentul alimentar şi favorizează digestia,                      

Stimulează sistemul imunitar, etc.



Programari la:

 Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
Psih Daniel C.Muntean
Contact: mail danykomio@yahoo.com
tel 0722927176
facebook
Copyright © 2008 - 2018 danykomio | contact [at] danykomio.ro


REBIRTH -VINDECARE PRIN RESPIRATIE



                                             REBIRTH

                              Respiraţi pentru a renaşte !



O actiune elementara a omului este respiratia .
La cei mai multi oameni este o actiune inconstienta si permanenta.
Chiar daca realizam noi o retentie de un minut-doua din cand in cand, acest lucru nu inseamna nici pe departe o intrerupere a actiunii de a respira ci, dimpotriva, abia acum ea ar deveni normala si optima.

Sunt foarte multe cercetari medicale si psihologice care afirma ca prin respiratie sunt influentate foarte usor cele trei aspecte fundamentale ale omului si anume : gandirea, emotivitatea si sexualitatea.
Intre acestea trei exista o legatura foarte stransa, si modificarile  care apar la un nivel se repercuteaza practic instantaneu si la celelalte nivele.
Gandirea, emotivitatea si sexualitatea au un suport energetic si acesta este in stransa legatura cu respiratia.
Astfel, putem spune ca respiratia, gandirea, emotivitatea si sexualitatea sunt intr-o corelatie tainica si profunda.
Emotiile puternice produc modificari ale ritmului respirator, perturba procesele mentale. In momentul cand se accelereaza ritmul respirator apare si  agitatia fizico-mentala, sensibilitatea emotiva creste, iar excitabilitatea sexuala creste de asemenea.      
De exemplu o persoana foarte emotiva in fata testelor si a examenelor de tot felul, atunci cand va fi pusa in situatia sa sustina o examinare va deveni foarte emotionata,  gandirea va fi perturbata, accesul la memorie si informatie va fi foarte dificil, abia va reusi sa vorbeasca coerent, respiratia  devenine  agitata, pulsul creste iar excitabilitatea sexuala este foarte mare .

Respiratia sub forma terapeutica exista in diferite tipuri  si este bine cunoscut ca nu  ar fi posibilă evoluţia sau vindecarea şi integrarea lecţiilor emoţionale fără a practica o formă sau alta de respiraţie conştientă.  Vindecare prin respiraţie, este un  instrument minunat prin care putem să ne relaxăm corpul, să ne liniştim mintea, să slăbim, să eliminăm excesul de energie dintr-o anumită zonă sau chiar durerea şi blocajele fizice si emotionale.     
Bazat pe o respiraţie amplificată, conştientă şi dirijată, Rebirth-ul permite abandonarea sinelui prin eliberarea emoţiilor fără intervenţia mentalului.

Aşa cum spunea Jacques de Panafieu, care a fost unul dintre primii care au introdus metoda în Franţa : «Rebirth este pur şi simplu o tehnică de respiraţie conştientă şi dirijată. Găsindu-şi o cale în corpul energetic şi psihic, respiraţia dizolvă toate blocajele şi tensiunile. Ea permite rezolvarea schemelor mentale inhibitoare fără intervenţia directă a intelectului, nici a imaginilor. »

Răspândit în lumea întreagă, Rebirth-ul a fost descoperit şi experimentat în Statele Unite, în anii ’70, de Leonard Orr şi Sondra Rey. La origine este o tehnică respiratorie bazată pe hiperoxigenare. Numele său, rebirth-renaştere, se explică prin faptul că această formă de respiraţie amplifică sau permite retrăirea naşterii.

Rebirth este o tehnică a cunoaşterii de sine bazată pe o relaxare şi respiraţie profundă.
Rebirth ne ajută să rezolvăm blocaje vechi, atât fizice cât şi psihice. Această respiraţie conştientă se caracterizează printr-o inspiraţie dinamică şi o expiraţie relaxată, legate, fără pauză. Respiraţia se înscrie într-un ciclu ce durează în medie 45 de minute şi care se termină în mod natural, printr-o fază de integrare.

Rebirth are meritul de a pune în contact conştient spaţiul arhaic al simţurilor noastre cu psihicul şi centrele fricii, furiei, agresivităţii noastre pe care nu ni le putem încă reprezenta şi care se prezintă prin angoase, anxietăţi şi atacuri de panică.

Simţindu-le conştient şi dându-le un sens, ne putem elibera de anxietatea latentă care ne perturbă existenţa.

De ce să practicăm respiraţia  conştientă ?

·         Pentru un bun management al stresului

·         Pentru a diminua sau suprima angoasele

·         Pentru a ieşi din depresie

·         Pentru a ne reveni dintr-un burn out

·         Pentru a ne depăşi traumele (de la naştere, din copilărie, etc.) şi fricile

·         Pentru a ameliora funcţiile respiratorii, insomniile, alergiile, etc.



Este o metodă adaptată ritmului personal, o activitate profundă şi edificatoare care acţionează în acelaşi timp ca un revelator al stării actuale a persoanei, dar şi ca accelerator al proceselor de schimbare şi adaptare.

După câteva minute de respiraţie intensă, pacientul va resimţi manifestări organice (furnicături, tensiuni, tetanie). Va urma apoi o respiraţie liberă şi necontrolată, cea a renaşterii, înainte de revenirea la respiraţia obişnuită.

Împreună cu respiraţia, este necesar să rămânem deschişi la orice senzaţie, imagine, emoţie…

Primind ceea ce vine, fără judecată, eliminând blocajele, condiţionările, ne reconectăm la sursa vieţii.
Autori : Psih. Daniel C. Muntean
              Psihopedagog Mihaela Tataru

Programari la:

 Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
Psih Daniel C.Muntean
Contact: mail danykomio@yahoo.com
tel 0722927176
facebook
Copyright © 2008 - 2018 danykomio | contact [at] danykomio.ro



luni, 3 septembrie 2018

REFLEXOTERAPIA METOTA DE ECHILIBRARE SI VINDECARE NATURALA



   

   


 Reflexologia este o terapie naturala fondata pe raportul existent intre anumite zone ale corpului si zone specfice, zise reflexe, situate pe talpile picioarelor sau pe palme.

Aceasta practica milenara originara din Egipt, India si China permite destinderea, armonizarea, stimularea si tonifierea corpului si spiritului printr-o simpla presiune asupra unui punct specific din palma sau talpa, care permite conectarea la distanta cu un organ sau o parte din  corp.

Cea mai mare parte a ramurilor medicinei complementare considera fiinta umana ca pe un tot unitar. Aceasta viziune este sensibil diferita de cea a medicinei conventionale care trateaza adesea simptomele, izolindu-le de contextul general, de mediu si de modul de viata al pacientului. Din contra, reflexologia considera ca anumiti factori conecsi, aparent fara legatura cu sindromul principal, il influenteaza. De asemenea, pacientul este considerat ca un sistem dechis, care actioneaza in permanenta cu mediul sau inconjurator.

Aproximativ 75% din maladii sint legate de stres. Reflexologia permite o relaxare profunda si o detensionare psiho-corporala care participa in mare parte la procesul de vindecare si de prevenire a maladiilor.

Actiunea asupra zonelor reflexe permite armonizarea ansamblului organismului, atit pe plan fizic cit si mental. In prezent, gratie descoperirilor psiho-neuro-imonologiei, se stie ca gindurile si emotiile negative slabesc sistemul imunitar si favorizeaza aparitia maladiilor organice sau psihice.

Un tratament prin reflexologie induce pacientului o relaxare intensa, eliberind corpul de tensiunile inutile, favorizind in acelasi timp, relaxarea musculaturii si ameliorarea circulatiei sanguine.

Stimularea punctelor reflexe face creierul sa elibereze substante analgezice naturale, endorfinele, reducind in acelasi timp tensiunea musculara, ceea ce favorizeaza o mai buna circulatie a singelui, limfei si energiei.

Reflexologia are ca scop tratarea individului in globalitatea sa, mai degraba decit simptomele.

Ca si acupunctura, este o metoda preventiva pentru mentinerea sanatatii si a starii de bine. Ajuta la intarirea sistemului imunitar, prevenind imbolnavirile.

In general, efectele benefice sint imediate, dar citeodata, vindecarea tulburarilor, mai ales daca sint cronice, este mai lunga, fiind necesare mai multe sedinte.


 


Efectele benefice ale reflexologiei



Relaxarea profunda

Stresul face parte din viata noastra cotidiana; inevitabil si uneori prost gestionat, blocheaza capacitatea de aparare a organismului si ne face vulnerabili in fata maladiilor. Relaxarea profunda generata de reflexoterapie produce o stare de detensionare care permite organismului sa actioneze pozitiv fata de agresiunile externe. O sedinta de reflexoterapie ne readuce in forma si ne amplifica starea de bine.



Ameliorarea circulatiei

Tratamentele reflexologice pot ameliora circulatia sanguina in toate partile corpului. In acest fel, se stimuleaza aportul de oxigen si substante nutritive in celule.



Un organism detoxificat si revitalizat

Stimulind organele care joaca un rol in eliminarea toxinelor, ca cea a ficatului, colonului, pielii sau plaminilor, reflexologia permite ameliorarea ansamblului de procese de detoxifiere ale corpului.

O sedinta de reflexologie permite de asemenea, restabilirea tonusului si energiei pentru a face fata starii de oboseala cronica sau letargiei.



O mai buna echilibrare a emotiilor

Prin actiunea indireca asupra mentalului, reflexologia permite clarificarea ideilor si ameliorarea concentrarii si antetiei. Ajuta la eliberarea emotiilor negative. De fapt, multe tulburari psihice isi au originea in emotii psihice negative sau neeliberate, care blocheaza circulatia energiei vitale. Evacuarea emotiilor negative prin stimularea zonelor reflexe corespondente, duce la schimbari ale comportamentului, restabilind echilibrarea persoanei atit pe plan mental cit si fizic.
Autor Psih. Mihaela Tataru 

RECOMADARI - SEDINTELE DE REFLEXOTERAPIE SE FAC IN SERII DE CATE 10. 
Abonament de  5 sedinte    500. 00 lei
Abonament de 10 sedinte 1 000.00 lei


Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
Psih Daniel C.Muntean
Contact: mail danykomio@yahoo.com
tel 0722927176
facebook
Copyright © 2008 - 2018 danykomio | contact [at] danykomio.ro


sâmbătă, 1 septembrie 2018

DRENAJUL LIMFATIC MEDICAL MANUAL

             DRENAJUL LIMFATIC MEDICAL MANUAL


Alaturi da medicina alopata, medicina complementara, prin terapiile sale naturale , sanatoase, trecute prin aspra proba a timpului, este o cale spre  care se indreapta tot mai multi oameni chiar si in tarile cu industrie farmaceutica foarte dezvoltata, cu aparatura din cea mai complexa de investigatie si tratament.

O astfel de terapie naturala o constitue si DRENAJUL MEDICAL MANUAL

DREMAJUL LIMFATIC ESTE MASAJUL PRIN CARE ELIMINAM ACUMULARILE INTERSTITIALE DE LICHIDE SI GRASIMI.

Este indicat pentru detoxifierea organismului, reducerea si disparitia edemelor(si la femei insarcinate),  stimularea sistemului imunitar pentru reducerea celulitei si depunerilor de grasime,  .

Masajul limfatic- drenajul limfatic- se practica din vremuri stravechi, fiind mentionat ca metoda de tratament inca de pe vremea scolii medicale a lui Hipocrat, in anul 400 d. Hr. Insa adevaratul interes pentru aceasta metoda a aparut peste cateva secole.
Pentru a intelege mai bine beneficiul drenajului limfatic trebuie explicat ca, limfa este un lichid transparent, care circula prin vase si ganglioni limfatici, hranind celulele si tesuturile. Sistemul limfatic este tot atat de important ca si sistemul circulator sangvin.
Vasele limfatice sunt constituite intr-o retea care acopera fiecare particica a corpului uman.
Acestea transporta substantele nutritive si colecteaza celulele moarte, rezidurile, bacteriile, virusii, substantele anorganice, apa si grasimile.

Toate vasele ajung la ganglionii limfatici (aglomerari celulare de forma rotunjita), care pot fi mici (cat un varf de ac) , sau mari (cat o maslina). In corpul nostru exista intre 400 si 700 de ganglioni, care filtreaza si purifica limfa, acestia fiind localizati preponderent la nivelul abdomenului gatului  precum si la nivelul axial si inghinal.

STRESUL PRELUNGIT, SEDENTARISMUL, POZITIA INCORECTA SAU STATUL PRELUNGIT PE SCAUN, DEPUNERILE ADIPOASE SAU CELULITICE, TULBURARILE DE CIRCULATIE PERIFERICA, AFECTIUNILE CARDIACE, PULMONARE, RENALE SI ENDOCRINE SUNT NUMAI CATIVA DINTRE FACTORII CARE TULBURA BUNA CIRCULATIE A LIMFEI IN ORGANISM. ACEASTA SITUATIE POATE FI REMEDIATA CU AJUTORUL DRENAJULUI LIMFATIC PRIN MASAJ.

Metoda consta intr-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici, cu efect de eliminare a tuturor toxinelor rezultate din procesul de sinteza celulara.
De mentionat ca, o circulatie necorespunzatoare a limfei determina, invadarea tesutului subcutanat de celule grasoase si o data cu ele inmultirea toxinelor.

                    EFECTELE MASAJULUI DE DRENAJ LIMFATIC:

* intareste sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici
* dinamizeaza circulatia limfei in spatiile intercelulare
* accelereaza eliminarea rapida a toxinelor
* intensifica pana la 10- 15 ori curentul limfatic
* are efect de modelare corporala
* este eficient in artroze, gonartroze si cocsartroze.
* poate fi aplicat si omului sanatos pentru ca, rolul lui primordial este acela de a preveni bolile si de a mentine organismul in forma.

DRENAJUL LIMFATIC   ESTE IN ACEEASI MASURA UN MASAJ COSMETIC DE INFRUMUSETARE CAT SI  O TERAPIE CU EFECTE TERAPEUTICE REMARCABILE.

MASAJUL DE DRENAJ LIMFATIC se asocieaza cu rezultate deosebite cu MASAJUL ANTICELULITIC pentru indepartarea surplusului de grasime si remodelare corporala, si de asemenea face parte din TERAPIA PRIN MASAJ, in MASAJUL TERAPEUTIC si SHIATSU (presopunctura).

60 min    150 lei.
90 min    200 lei.


Danykomio Clinique Therapy
Cabinet de psihoterapie si Medicina Integrativa
Psih Daniel C.Muntean
Contact: mail danykomio@yahoo.com
tel 0722927176
facebook
Copyright © 2008 - 2018 danykomio | contact [at] danykomio.ro